Voelt jouw paard vaak strak in zijn velletje?

Is hij soms niet vooruit te branden? En wil je leren hoe je jouw paard zelf kunt ondersteunen? Tijdens deze e-learning leer je:

Herken jij deze situatie?

  • Je loopt iedere keer er tegenaan dat die ene oefening weer niet wil lukken.. Hoe hard je ook traint, het blijft niet lukken. En ja, dat is vervelend!

  • Je hebt minder zin om te rijden doordat je niet verder komt. Dat trainen is super leuk, maar je doet het ergens voor toch? Stilstaan heb jij gewoon geen zin in.

  • Je merkt dat jouw paard vaak wat stijvig is en er zijn opstartproblemen. Je hoort, en zegt waarschijnlijk, super vaak ja het is een dieseltje he ;)?

  • Jouw paard lijkt steeds bozer te worden als je hem wilt gaan poetsen, opzadelen of klaarmaken voor longeren. Het kan zomaar zijn dat je hier al eens een opmerking over gekregen hebt. En misschien was jouw paard het echt zat dat je zijn waarschuwingen niet snapte en heb je een beet of een trap gehad.

  • Je ziet dat jouw paard zich niet lekker voelt en je wilt hem graag verder helpen.

Of gaat het juist heel goed en wil je af en toe een relax momentje met jouw paard en zijn lichaam ondersteunen? 

Image

Tijd voor actie!

Tijdens mijn behandelsessies door merk ik dat sommige paarden gebaad zijn aan wat extra ondersteuning. Je ziet dat jouw paard ups en downs blijft houden, ook al is hij net behandeld. Het kan ook zo zijn baalde dat mijn training telkens zulke onwijze ups en downs hadden. En ik werd bang voor blessures.

Ookal had ik het hele management om mijn paard optimaal. Goede hoefsmid, goed harnachement, goed voer, om de zoveel tijd behandelen, goede instructeur etc. Maar toch hield mijn training flinke ups en downs.

Dus besloot ik hem weekelijks te gaan masseren om te kijken wat ik tegen kwam. Hierdoor leerde ik mijn paard nog beter kennen. Door mijn trainingen te koppelen aan de massage kon ik heel goed zien waar mijn paard wel echt spierpijn van kreeg en moeilijk vond en wat niet.

Als osteopaat en paarden masseur kom ik dagelijks bij paarden die lichamelijke klachten hebben gekregen door teveel verzuring in de spieren of door verkeerd gebruik van de spieren. Deze massage die je hier gaat leren is zowel ontspannend als activerend voor de spieren!

In dit E-book deel ik gratis mijn kennis die ik de laatste jaren heb opgedaan om zo ook jouw paard schudvrij te krijgen.