Wil jij graag weten wat jouw paard dwars zit?

Je droomt van een gezond en vrolijk paard waarmee je de doelen kunt halen die jij hebt. Toch blijft dat stemmetje in jouw hoofd zeggen dat er iets niet helemaal oke is en dat je dit uit moet zoeken.

Als ik “last” krijg van dit stemmetje weet ik dat het tijd is voor actie! Tijdens dit consult gaan we op zoek naar wat jouw paard dwars zit.

Yes, dit wil ik!
Image

Herken je dit?


 • Je hebt het gevoel dat er iets aan de hand is, maar je hebt geen flauw idee wat.
 • Jouw paard vertoont bepaald gedrag en je wilt meer inzicht.
 • Je bent benieuwd hoe jouw paard zich voelt en of er verbeterpunten zijn.
 • Die ene blessure lijkt over te zijn maar komt net zo hard weer terug..
 • Er is een communicatiefout tussen jou en jouw paard. Je weet alleen niet zo goed hoe deze is ontstaan en hoe je hem kunt fixen.
 • Je verlangt naar een gezond en blij paard zodat jullie als team weer aan de slag kunnen.

Er zijn zoveel wegen die naar Rome leiden..


I know.. Been there, done that.. Maar wat nu? Je wilt actie en het liefst zo snel mogelijk! Ik ben er om je te helpen, om net zo lang te zoeken tot datgene boven water komt wat de veroorzaker is van jullie issue.

Dit doe ik door naar het paard als geheel te kijken. Uiteraard zijn er meerdere therapeuten die zo werken, dit is mijn visie:

Ieder mens en dier bestaat uit meerdere lagen:

 • De fysieke laag (organen en andere weefsels) wat we zien als ons lichaam.
 • De mentale en emotionele laag waarin we emoties en gemoedstoestanden ervaren.
 • De energetische laag die onze fysieke en emotionele/mentale laag voorziet van energie zodat zij hun werk kunnen uitvoeren.
 • De spirituele laag waarmee we verbonden zijn met de Bron.

Ontstaat er in een van deze lagen een blokkade dan werkt dit door in de andere lagen. Hoe langer die blokkade stand houdt hoe groter de problemen kunnen worden. Ik ga op onderzoek uit naar waar de blokkade zich bevind en geef jou daarbij advies om jouw paard hierbij te helpen of te ondersteunen.

- Let op! Dit advies vervangt nooit het bezoek of de behandeling van een paardenarts. - 

Hoe zou het zijn als..


 • Als je weet wat er speelt.
 • Je weet welke stappen je kunt nemen om jouw paard te helpen.
 • Je weer rust kunt vinden omdat je eindelijk inzicht hebt in de situatie.
 • Je weer aan het werk gaat met een gezond en blij paard
 • Je als bonus een soepel paard krijgt
Yes, dit wil ik!

Hoi ik ben Cynthia, bewegingstherapeut voor paarden. Het is mijn doel om fysieke en mentale blokkades weg te nemen zodat jouw paard weer optimaal kan presteren.

Zelf heb ik ook jarenlang geworsteld met communicatieproblemen en blessures bij een van mijn paarden. Gek werd ik ervan dat we keer op keer discussies met elkaar hadden en dat die blessures niet opgelost werden. Net als jij heb ik er bakken met geld in gestopt, traject na traject gevolgd zonder het resultaat wat ik zocht. Ik stond op het punt om haar te verkopen..

Ik ben verder gaan zoeken en kwam uiteindelijk bij de cranio-sacraal therapie uit. Ik ben me hier verder in gaan verdiepen en kwam erachter dat veel klachten hiermee aangepakt kunnen worden.

Toen ik de cranio-sacraal therapie samenvoegde met de natuurgeneeskunde en de energetische therapie kwam ik erachter dat dit een prachtige formule is. Door deze therapievormen te combineren werk ik snel en gericht aan de problemen die jij bij jouw paard ervaart. Het zorgt ervoor dat ik haarfijn aanvoel wat er speelt, ook zonder het gebruik van woorden. Intuïtie is mijn codewoord. Ik wil mijn kennis en kunde graag met je delen zodat het voor jou ook mogelijk is om weer plezier met jouw paard te hebben.

Image
Uiteindelijk is dit wat je krijgt:
 • Uitgebreide palpatie en het uitvoeren van diverse testen
 • Bewegingsanalyse aan de hand en aan de longe

 • Controle van het harnachement

 • Een op maat gemaakte behandeling

 • Een plan van aanpak met aanbevelingen voor de ondersteuning met natuurlijke middelen, maatregelen en oefeningen

Image
Veelgestelde vragen

Ik weet genoeg, ik wil aan de slag!