Ben je klaar met het hoofdschudden van jouw paard?

Je droomt van een gezond en blij paard waarmee je de doelen kunt halen die jij hebt. Toch gooit dat vervelende hoofdschudden steeds roet in het eten.

Tijdens dit traject van 5 tot 10 weken gaan we aan de slag met de oorzaak/oorzaken en jouw paard zal zich weer happy athlete voelen waardoor jullie weer in harmonie samen kunnen werken.

Yes, dit wil ik!

Image

Herken je dit?


 • Jouw paard is ineens begonnen met hoofdschudden. Je vindt het ontzettend naar om dit te zien en zou graag willen dat het schudden stopt.
 • Jouw paard zich niet goed voelt en je hier ontzettend van baalt, je wil hem graag helpen maar je weet niet zo goed hoe.
 • Je hebt ondertussen al van alles geprobeerd om jouw paard van het headshaken af te krijgen, maar niets heeft geholpen.
 • Je bent verstrikt geraakt in het web met alle mogelijke behandelmethoden en twijfelt aan welke manier nu echt werkt.
 • Je baalt ontzettend dat jouw paard zo schudt met zijn hoofd, hierdoor kan je niet trainen aan de doelen die je wilt bereiken.
Wat kunnen mogelijke oorzaken van headshaking zijn?

Er zijn een aantal oorzaken die voor hoofdschudden kunnen zorgen. Hieronder lees je een aantal opties:

 • Oorzaak 1: Het neusfiltertje van jouw paard is geblokkeerd
  Wist je dat er in de schedel van jouw paard een zeefbeentje zit? Dit dient als een soort filter.
  Door druk op de overige delen van de schedel kan dit filter minder werken.

 • Oorzaak 2: Er is een irritatie van een van de zenuwen in het hoofd.
  Neem maar van mij aan, als er iets irritant is dan is het als er een zenuw constant geprikkeld wordt.
  Door druk op de delen van de schedel kan deze irritatie ontstaan wat jouw paard probeert weg te schudden.

 • Oorzaak 3: Hoofdstel of zadel wat niet goed past.
  Door het hoofdschudden wil jouw paard laten zien dat er iets niet goed is.

 • Oorzaak 4: Last van de lichtsinval in het oog. Door spanning op de verschillende botten van de schedel kan jouw paard last hebben van zijn ogen. Hierdoor kan lichtsinval / UV licht zorgen voor irritatie.

Hoe zou het zijn als..


 • Jouw paard stopt met hoofdschudden.
 • Je eindelijk weer rustig kunt trainen zonder constant verbinding te verliezen of uit het zadel getrokken te worden.
 • Jouw paard beter wordt
 • Je weet wat de mogelijke triggers van jouw paard zijn.
 • Je zelf ook mee kunt helpen aan het behandelproces
 • Je weer aan het werk gaat met een gezond en blij paard
 • Je als bonus een soepel paard krijgt
Yes, dit wil ik!

Hoi ik ben Cynthia, bewegingstherapeut voor paarden. Het is mijn doel om fysieke en mentale blokkades weg te nemen zodat jouw paard weer optimaal kan presteren.

Zelf heb ik ook jarenlang geworsteld met het headshakingsprobleem van een van mijn paarden.
Na het volgen van diverse behandeltrajecten kwam ik, waarschijnlijk net als jij, op het punt dat het probleem net niet opgelost was maar de behandelaar geen andere behandelopties had.

Ik ben verder gaan zoeken en kwam uiteindelijk bij de cranio-sacraal therapie uit. Ik ben me hier verder in gaan verdiepen en kwam erachter dat veel klachten hiermee aangepakt kunnen worden.

Toen ik de cranio-sacraal therapie samenvoegde met de natuurgeneeskunde kwam ik erachter dat dit een gouden formule is. Door deze twee therapievormen te combineren werk ik snel en gericht aan de problemen die jij bij jouw paard ervaart. Nu ik code heb gekraakt wil ik mijn kennis en kunde graag met je delen. Zodat het voor jou ook mogelijk is om weer onbezorgd met jouw paard aan de slag te gaan.

Image

Wat brengt dit traject jou

Na dit traject heb je een blij en gelukkig paard. Jullie kunnen weer samen aan de slag! Je kunt het rijden weer oppakken zonder bang te zijn dat je de verbinding kwijtraakt.

Na dit traject weet je wat de mogelijke trigger van het hoofdschudden van jouw paard is. Door alle behandelingen die hij heeft gekregen, de inzet van de natuurlijke middelen en maatregelen die jij hebt genomen is hij weer gezond en fit.

Tijdens dit traject leer ik jou hoe jij jouw paard met blijvend resultaat kunt ondersteunen.

– let op! Dit behandeltraject vervangt nooit het advies of behandeling van een dierenarts. Dit traject werkt wel ondersteunend/aanvullend. – 
Cranio-sacraal therapie

Als therapeut gebruik ik diverse hands- on technieken (op het lichaam en de schedel) om het lichaam te bevrijden van blokkades die het bewegingsapparaat beperken, waardoor het lichaam weer in balans komt en vloeiend kan bewegen.

De cranio-sacraal therapie is voortgekomen uit de osteopathie.  In de 19e eeuw ontdekte Dr. William Sutherland (een osteopaat) dat de beenderen van de schedel in verbinding staan met het heiligbeen door middel van de Core Link.
De Core Link bestaat uit: de schedel, de ruggenwervelkolom, de dura mater (een beschermend vlies om de ruggenwervelkolom en het heiligbeen heen).

Het hersenvocht vloeit tussen de hersenen en het ruggenmerg en wordt aangemaakt in de hersenen. Door middel van een een pompsysteem binnenin de hersenen wordt het hersenvocht als een golfbeweging door het cranio-sacrale systeem gestuwd en wordt vervolgens door het bindweefsel doorgegeven.
Het is daardoor overal in het lichaam voelbaar. Gezien de hersenen omgeven worden door de schedel (cranium) en het hersenvocht tot onderaan het heiligbeen (sacrum) vloeit, heet dit ritme het cranio-sacrale Ritme.

Mijn belangrijkste instrumenten zijn mijn handen en mijn intentie in combinatie met verschillende technieken.

Ik werk tijdens een behandeling voornamelijk op het hoofd, de wervelkolom en het bekken omdat dit de werking van het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, het immuunsysteem en de functie van het lichaam een flinke oppepper geeft. Daardoor verbetert de beweeglijkheid van het weefsel, neemt de vitaliteit toe en wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd dan wel gereactiveerd.
Uiteraard zullen ook andere lichaamsdelen  behandeld worden als uit jouw hulpvraag blijkt dat dit nodig is.Uiteindelijk is dit wat je krijgt:
 • Uitgebreide palpatie en het uitvoeren van diverse testen

 • Bewegingsanalyse aan de hand en aan de longe of onder het zadel

 • Controle van het harnachement

 • 5 cranio-sacraal behandelingen met eventuele inzet van triggerpoint en fascia massage

 • Indien nodig een doormeting met lecher-antenne

 • Een plan van aanpak met aanbevelingen voor de ondersteuning met natuurlijke middelen, maatregelen en oefeningen zodat je zelf tussen de behandelingen door aan de slag kunt

Image

Headshaking traject

€ 295,-

ex reiskosten vanaf 30km vanaf 5351PJ

 • Intake

 • 5 behandelingen

 • Uitgebreid stappenplan

Yes, dit wil ik!
Veelgestelde vragen

Mijn paard Metske begon in het voorjaar symptomen te krijgen van headshaking. Bij de 1e behandeling viel me al meteen op dat hij zichtbaar aan het ontspannen was oa door flink te gapen. Hoewel ik toch sceptisch was, werd het hoofdschudden steeds minder. Na de 3e behandeling was het zo goed als over en kon ik de training weer langzaam opbouwen. Nu een week na de 4e behandeling kan ik hem weer volop rijden. Metkse en ik kunnen weer samen genieten!
M. Mutsaars