Ben je klaar met het hoofdschudden van jouw paard?

Je droomt van een gezond en vrolijk paard waarmee je de doelen kunt halen die jij hebt. Toch gooit dat vervelende hoofdschudden steeds roet in het eten.

Tijdens dit op maat gemaakte traject gaan we aan de slag met de oorzaak waardoor jouw paard zich weer gezond en fit gaat voelen waardoor jullie eindelijk weer samen kunnen werken.

Yes dit wil ik!
Image

Herken je dit?


 • Jouw paard is ineens begonnen met hoofdschudden. Uit ervaring weet ik hoe ontzettend naar dit is. Je wilt eigenlijk maar 1 ding: het schudden moet stoppen.
 • Je loopt met zo veel vragen rond waar je geen antwoord op kan krijgen. Vragen als waarom schudt mijn paard? Wat is er nu eigenlijk aan de hand? En heeft mijn paard pijn? Maar je vindt maar geen antwoord..
 • Je schaamt je voor jouw paard. Mensen op stal beginnen er wat van te vinden dat jouw paard zo schudt. Soms vermijd je de drukte maar zodat niet zo veel mensen het zien..
 • Je ziet dat jouw paard zich niet lekker voelt en je baalt hier ontzettend van. Je wil hem zo  graag helpen maar je weet niet zo goed hoe.
 • Die droom die je had met jouw paard ben je langzaam aan het opgeven he? Je hebt nu al zo veel geprobeerd dat je er vanuit gaat dat je niet meer kunt trainen aan de doelen die je zo graag wilt bereiken.
 • Je hebt ondertussen al van alles geprobeerd om jouw paard van het headshaken af te krijgen. Je hebt er zo veel therapeuten, artsen en mensen bij gehad die je dachten te helpen. Behalve dat jouw portemonnee erg leeg is geworden heeft uiteindelijk niets echt geholpen.
 • Soms lijkt het hoofdschudden even te zijn gestopt nadat je bent begonnen met een nieuw poedertje of middeltje, om na een paar weken vervolgens weer keihard terug te komen.
 • Je bent verstrikt geraakt in het web met alle mogelijke behandelmethoden en twijfelt aan welke manier nu echt werkt.

En wil je niets liever dan..


 • Dat jouw paard stopt met hoofdschudden.
 • Je eindelijk weer rustig kunt trainen zonder constant verbinding te verliezen of uit het zadel getrokken te worden.
 • Jouw paard beter wordt.
 • Je weet wat de mogelijke triggers van jouw paard zijn.
 • Je weer aan het werk gaat met een gezond en blij paard.
 • Je als bonus een soepel paard krijgt.
Yes dit wil ik!
Image

Wil jij ook weer genieten met jouw paard?🌱


Mijn paard Metske begon in het voorjaar symptomen te krijgen van headshaking. Bij de 1e behandeling viel me al meteen op dat hij zichtbaar aan het ontspannen was oa door flink te gapen. Hoewel ik toch sceptisch was, werd het hoofdschudden steeds minder. Na de 3e behandeling was het zo goed als over en kon ik de training weer langzaam opbouwen. Nu een week na de 4e behandeling kan ik hem weer volop rijden. Metkse en ik kunnen weer samen genieten!

M. Mutsaars

Na dit traject


✅Heb je weer een blij en gelukkig paard dat weer goed in zijn vel zit.

✅Is het schudden gestopt waardoor ook jij weer kunt genieten van jouw paard.

✅ Jullie kunnen weer samen aan de slag! Je kunt het rijden weer oppakken zonder bang te zijn dat je de verbinding kwijtraakt.

✅ Heb je inzicht in wat er bij jouw paard speelt en heb je een concreet plan van aanpak om je paard gezond en fit te maken en te houden.

✅ Heb je flink wat (toekomstige) dierenartskosten bespaard! We weten allebei wat de kosten voor een klein onderzoek gaan zijn..​

✅ Heb je als bonus een paard wat soepeler en gemakkelijker beweegt.

- let op! Dit behandeltraject vervangt nooit het advies of behandeling van een dierenarts. Dit traject werkt wel ondersteunend/aanvullend. - 


In de filmpjes hieronder zie je Chloe, een paard wat ineens is gaan schudden en waarbij de eigenaresse met de handen in het haar zat. Ze wilde graag met haar verder de sport in en ging onwijs goed, tot er door het schudden roet in het eten werd gegooid. Na alles geprobeerd te hebben zijn we samen aan de slag gegaan.

Het resultaat? Na een aantal sessies een schudvrij paard! En voor degenen die zich afvragen hoe het nu met haar is? Na een checkup 1,5 jaar later was ze nog steeds klachtenvrij. Dit gun ik jou ook, een schudvrij paard waarmee je weer kunt genieten.

Dit is het traject

 • Een startsessie + behandeling waarin jouw paard uitgebreid onderzocht en getest wordt. Er zal ook een bewegingsanalyse aan de hand en aan de longe of onder het zadel plaatsvinden en een check van het harnachement.

  • 2 vervolgbehandelingen. Deze bestaan hoofdzakelijk uit een combinatie van cranio-sacraal therapie, massage en bindweefselmassage.

  • Indien nodig de inzet van thermografie, bioresonantie/lecher antenne, essentiële olie en taping.

  • Een plan van aanpak met aanbevelingen voor de ondersteuning met natuurlijke middelen en oefeningen zodat je zelf tussen de behandelingen door aan de slag kunt.

  • Binnen  24 tot 48u reactie op je vragen.

  • Wekelijks de mogelijkheid om een belmomentje in te plannen.


  Image

  Oké, en nu even praktisch..

  Als je met mij aan het werk gaat dan kun je er vanuit gaan dat ik niet alleen inzoom op de klacht maar kijk naar het gehele plaatje en dus op zoek ga naar waarom jouw paard deze klachten heeft. Geen enkel paard is voor mij hetzelfde, iedere traject is uniek en daarom op maat gemaakt voor jouw paard. 

  Ik hou van overzicht en ik kijk dus naar het gehele plaatje. Denk hierbij aan het controleren hoe jouw paard beweegt, het inzoomen op zijn geschiedenis zowel medisch als niet medisch, het doorlopen van de leefomstandigheden, voeding/supplementen en ook het thema hoe jouw paard zich fysiek en mentaal voelt aan bod. Daarnaast kijk ik naar het harnachement wat je gebruikt zodat dit geen trigger kan geven. Waar nodig zet ik de lecher antenne en thermografische camera in.

  Door al deze informatie samen te voegen komt er voor jou een praktisch stappenplan waarmee je jouw paard kunt helpen. Vaak is dit een combinatie van voeding, beweging en supplementen. 

  Bij paarden met headshaking merk ik dat na de startsessie er vaak nog 2 sessies nodig zijn om het traject succesvol te maken. Hierbij werk ik ook weer met de cranio-sacraal therapie en massage.

  De kosten voor dit traject zijn €525,- 

  Wat uiteraard in overleg in termijnen te betalen is.
  Dit bedrag is inclusief BTW en exclusief reiskosten en voeding/supplementen. 

  Succesverhalen ✨

  Gisteren kwam ik om 20:00 op stal en ze stond gewoon nog op de wei te eten Emoji-toetsenbord installeren en gebruiken op iPhone of iPad - appletipsEmoji-toetsenbord installeren en gebruiken op iPhone of iPad - appletips. Wat ben ik blij dat ze zo rustig kan staan en niet meer al die onrust heeft bij dat schudden. Af en toe doet ze het nog heel even en dan bedenkt ze zich volgens mij, waarom doe ik dit? En dan stopt ze. Zo fijn!
  C. Salm
  Wel Cynthia is nu al 1x gekomen, er was gelukkig al een duidelijke verandering bij boy de laatste week na zijn verhuizing naar andere wei. Hij was rustiger geworden, geen over agressieve reacties naar de andere paarden.
  Maar schudden tijdens het rijden deed ie nog. Zijn 1e behandeling zit erop, duidelijk wel hoofdpijn en gevoelig rond de ogen en die spieren boven zijn ogen waren vrij strak.
  Ook zijn lever kwam weer boven die extra nodig heeft.
  Hij begon het na een tijdje zeer prettig te vinden en liet zijn eigen hangen 🙂 zalig om te zien.
  Ben zo benieuwd als de behandelingen rond zijn hoe hij dan is. 🙂
  S. Beeke

  Sinds november is Elmo bij mij. Hij is dit voorjaar begonnen met schudden en het was tijd voor actie.

  Na de behandeling heb ik helaas weinig tijd gehad om te rijden deze week, dinsdag heeft hij wat geshaked op momenten dat hij het spannend vond, maar eigenlijk verder was hij super ontspannend (op onze 2e buitenrit alleen 😉). Vandaag heeft hij niet geshaked, hij was erg los en actief maar had alleen nogal wat praatjes 😝, maar dat is ook een goed teken.

  L. Bastiaansen

  Hoi ik ben Cynthia, bewegingstherapeut voor paarden. Het is mijn doel om fysieke en mentale blokkades weg te nemen zodat jouw paard weer optimaal kan presteren.

  Zelf heb ik ook jarenlang geworsteld met het headshakingsprobleem van een van mijn paarden. Na het volgen van diverse behandeltrajecten kwam ik, waarschijnlijk net als jij, op het punt dat het probleem net niet opgelost was maar de behandelaar geen andere behandelopties had.

  Ik ben verder gaan zoeken en kwam uiteindelijk bij de cranio-sacraal therapie uit. Ik ben me hier verder in gaan verdiepen en kwam erachter dat veel klachten hiermee aangepakt kunnen worden.

  Toen ik de cranio-sacraal therapie samenvoegde met de natuurgeneeskunde kwam ik erachter dat dit een gouden formule is. Door deze twee therapievormen te combineren werk ik snel en gericht aan de problemen die jij bij jouw paard ervaart. Nu ik code heb gekraakt wil ik mijn kennis en kunde graag met je delen. Zodat het voor jou ook mogelijk is om weer onbezorgd met jouw paard aan de slag te gaan.

  Image
  Veelgestelde vragen

  Ben jij dus helemaal klaar met..

  ➡️ Een paard wat met zijn hoofd schudt waardoor jij je schuldig voelt en druk maakt met hoe je dit kunt laten stoppen

  ➡️Een paard dat zich niet lekker voelt

  ➡️ Het niet meer kunnen rijden of kunnen genieten met jouw paard

  ➡️ Het ene na het andere onderzoek of traject volgen zonder echte oplossing

  ➡️ Het schamen voor het schudden van jouw paard

  Dan wil ik je uitnodigen om een gesprek met mij in te plannen zodat ook jij de eerste stappen kan maken naar een schudvrij paard!
  De investering in dit traject is €525,-
  In overleg is betaling in 3 termijnen mogelijk.