Klaar met de blessures van jouw paard?

Je droomt van een gezond en blij paard waarmee je de doelen kunt halen die jij hebt. Het is zo vervelend dat jouw paard steeds maar weer blessures oploopt..

Tijdens dit op maat gemaakte traject gaan we aan de slag met de oorzaak/oorzaken en jouw paard zal zich weer happy athlete voelen waardoor jullie weer in harmonie samen kunnen werken.

Dit wil ik!
Image

Na maanden blessure leed bij mijn paard en vele dierenartsen bezoeken, onderzoeken, echo’s, foto’s en inspuitingen verder had ik zoiets ik blijf met mijn paard In die vicieuze cirkel zitten en kom niet verder.

Wist echt niet meer wat te doen, was er moedeloos en heel erg verdrietig van! Ik wilde er alles aan gedaan hebben om een eventuele minder leuke beslissing te moeten nemen dus ben ik gaan google’n en zo kwam ik bij jou terecht.

Ik kon ervoor kiezen dat Cynthia bij ons op locatie zou komen of dan mijn paard voor minimaal een maand bij Cynthia in revalidatie gaat. Heb voor dat laatste gekozen en heb daar zo geen spijt van!!

Na 1 week zag je al zichtbare verbetering van haar blessure en nu ruim 3 weken verder is zij zo goed als blessure vrij en gaan wij weer langzaam saampjes opbouwen, zo blij mee!

S. Martens

Herken je dit?


 • Heeft jouw paard plots van de een op de andere dag ergens last van?
 • Lijkt de blessure over te gaan, maar wordt het daarna ineens veel erger?
 • Spelen dezelfde blessures na een paar maanden weer op?
 • Begin je tegen rijtechnische problemen aan te lopen? Denk hierbij aan kantelen van het hoofd, een kant veel moeilijker te rijden of in te buigen? Oefeningen die op een kant veel makkelijker gaan?
 • Of zie je het lichaam van jouw paard langzaam aan veranderen?
 • Heb je het gevoel op een bommetje te zitten? Een die zo maar ineens af kan gaan?
 • Je hebt ondertussen al van alles geprobeerd om die vervelende blessures te verhelpen, maar niets heeft geholpen.
 • Ondanks een diagnose van de dierenarts blijft verbetering uit, hoe hard je ook je best doet.
 • Je wilt jouw paard weer gezond en fit.
 • Je baalt ontzettend dat jouw paard weer met een blessure staat, hierdoor kan je niet trainen aan de doelen die je wilt bereiken.
Revalidatie/behandeling op locatie

"Help, mijn paard heeft een blessure en ik weet gewoon niet meer hoe ik hem beter kan maken". Deze berichtjes krijg ik helaas wekelijks. Uiteraard wil ik zowel jou als jouw paard graag helpen.

Sommige paarden vragen om een intensief traject, zij hebben intensieve begeleiding en behandeling nodig om zich weer oké te voelen. Dit kan ik helaas niet altijd bij jou op locatie bieden.

Gelukkig is het mogelijk om jouw paard bij mij op locatie te stallen. Tijdens dit traject wordt jouw paard behandeld en krijgt hij de beweging / training die hij nodig heeft. Doordat dit traject zo is ingericht dat jouw paard bij mij op locatie wordt behandeld behalen we sneller en blijvend resultaat.

Tijdens dit traject wordt er een vaste routine gevolgd. Zo gaat jouw paard indien mogelijk dagelijks naar buiten, loopt hij in de stapmolen en staat hij op de trilplaat. Daarnaast wordt hij of behandeld of aan de hand getraind. Alles gaat volgens een steeds herhalende routine omdat dit de paarden het meeste rust geeft.

Ondertussen sukkel ik al sinds 1 maart met Eldar, nadat hij een trap heeft gekregen in de wei. Na de tweede behandeling in de rechter- en linker voorvoet, liep Eldar nog steeds echt stok kreupel in stap én draf.

Het is morgen precies 2 maanden geleden dat Eldar de laatste behandeling in de kliniek had. Ik was langzaam aan ten einde raad…

Gisteren kwam Cynthia Muller - Holistisch therapeut voor paarden bij ons langs voor een cranio sacraal behandeling. Zij heeft Eldar al eens eerder gezien, toen nog vol in training. Tijdens de behandeling was Eldar enorm boos en flink aan het vechten, Cynthia had zijn zwakke plekken goed gevonden! Na de behandeling heb ik Eldar aan de longeerlijn laten draven, om te kijken hoe die liep. Daar werd ik al positief verrast, dat hij beter liep. Met wat ondersteunde tape op zijn rug, liep die al helemaal beter

Sprakeloos met eindelijk een klein beetje hoop! Hij moet de komende 10 dagen rustig wat stappen aan de longeerlijn, maar vandaag kon ik het niet laten om hem even kort te laten draven. En wauw wat een verschil al

Cynthia, enorm bedankt voor dit kadootje wat je mij geeft: hoop! Eldar voelt zich echt veel beter en loopt beter.

I. van der Valk

Hoe zou het zijn als..


 • Je weer een gezond en fit paard hebt
 • Je een klachtenvrij paard hebt
 • Je weet wat de mogelijke triggers van jouw paard zijn
 • Je even afstand kunt nemen, even kunt ademhalen en daarna weer fris met jouw paard aan de slag kunt
 • Je eindelijk weer rustig en doelgericht kunt trainen
 • Je blessures in de toekomst kunt voorkomen
 • Je leert hoe jouw paard hoort te bewegen
 • Je als bonus een soepel paard krijgt
Dit wil ik!

Hoi ik ben Cynthia, bewegingstherapeut voor paarden. Het is mijn doel om fysieke en mentale blokkades weg te nemen zodat jouw paard weer optimaal kan presteren.

Zelf heb ik ook jarenlang geworsteld met het headshakingsprobleem van een van mijn paarden.
Na het volgen van diverse behandeltrajecten kwam ik, waarschijnlijk net als jij, op het punt dat het probleem net niet opgelost was maar de behandelaar geen andere behandelopties had.

Ik ben verder gaan zoeken en kwam uiteindelijk bij de cranio-sacraal therapie uit. Ik ben me hier verder in gaan verdiepen en kwam erachter dat veel klachten hiermee aangepakt kunnen worden.

Toen ik de cranio-sacraal therapie samenvoegde met de natuurgeneeskunde kwam ik erachter dat dit een gouden formule is. Door deze twee therapievormen te combineren werk ik snel en gericht aan de problemen die jij bij jouw paard ervaart. Nu ik code heb gekraakt wil ik mijn kennis en kunde graag met je delen. Zodat het voor jou ook mogelijk is om weer onbezorgd met jouw paard aan de slag te gaan.

Image

Wat brengt dit traject jou

Na dit traject kan je weer met aan de slag met jouw paard.

Je weet wat er speelt en hoe je jouw paard kunt ondersteunen. Het is de bedoeling dat je de training weer kunt oppakken en dat je aan de hand van het stappenplan weet welke oefeningen er nodig zijn om jouw paard te trainen.

Uiteraard werken we na dit traject nog steeds samen om jouw paard zo goed mogelijk te helpen en ondersteunen zodat de blessure ook weg blijft.

- let op! Dit behandeltraject vervangt nooit het advies of behandeling van een dierenarts. - 


Uiteindelijk is dit wat je krijgt:

  Naast voeding en dagelijkse beweging die op jouw paard afgestemd zijn is goede huisvesting een must. Dit kan je verwachten:

  • Kleinschalige privé stalling.
  • Individuele aandacht voor jouw paard.
  • Kwalitatief goed ruwvoer en krachtvoer.
  • Rust en regelmaat - een must als jouw paard moet revalideren.

  Zoals ik al aangaf worden de voeding en eventuele supplementen geheel op jouw paard afgestemd. Uiteraard is het meenemen van eigen voer en supplementen natuurlijk mogelijk.

  Ik vind beweging en vrijheid waar mogelijk erg belangrijk. Als de blessure het toelaat komt jouw paard dagelijks buiten. Daarnaast is de stapmolen een onderdeel van het traject. Andere onderdelen zijn het inzetten van de trilplaat en op jouw paard afgestemde training. En als laatste hoort er uiteraard het behandelen van jouw paard bij.

  Tijdens dit traject houd ik je (bijna) dagelijks op de hoogte van de vordering. Uiteraard ben je altijd welkom om bij jouw paard te kijken. Na dit traject ontvang je een uitgebreid stappenplan zodat je jouw paard met blijvend resultaat kunt ondersteunen.

  Resultaten in beeld - voor en na foto's


  Veelgestelde vragen