Altijd al DE droom gehad om paarden te helpen zich weer gezond en fit te voelen?

Wil jij leren hoe je paarden met gezondheids- of bewegingsproblemen kunt helpen? Wil je graag werken met zachte technieken en waar nodig ook nog gezondheidsadvies geven? Wil je dit doen met zowel de theoretische als praktische kennis zodat jij zowel het paard als eigenaar vooruit kan helpen?
Dan is deze opleiding voor jou!
Tijdens deze hybride opleiding word je opgeleid tot holistisch therapeut voor paarden. Daarbij ligt de focus op het holistische deel, het vinden van verbindingen in het lichaam en deze herstellen of ondersteunen. Je krijgt veel anatomische kennis, praktische handvaten, verdiepende lessen en leert verschillende holistische technieken- en methodieken.
Het resultaat? Na deze opleiding heb jij de kennis en kunde om paarden met gezondheids- en bewegingsproblemen op een juiste manier te begeleiden.
Image

Dit ga je leren


→ Hoe het paardenlichaam in elkaar zit. We maken een deep dive in de anatomie, pathologie en fysiologie van het paard.

→ Hoe fysieke, mentale, energetische en/of spirituele problemen met elkaar verbonden (kunnen) zijn.

Het onderzoeken van het paard, zowel in stand als in beweging.

→ Het afnemen van een anamnese, het samenwerken met en advies geven aan de eigenaar.

→ Werken met zachte technieken. Je leert onder andere werken met cranio-sacraal therapie en energetische therapie.

Het werken met de biotensor zodat je verstoringen op deze manier ook nog op kunt sporen.

→ Hoe het werkt om een eigen praktijk op te zetten en wat er bij komt kijken om te ondernemen.

Image

Even praktisch


Inhoud van de opleiding

Deze opleiding is hybride en bestaat dus uit een offline en online deel.

De theorie is verdeeld over 10 online modules die maandelijks vrij worden gegeven. Iedere module bestaat uit meerdere video's en opdrachten zodat je de stof ook leert beheersen. Hierbij zit een online community waar je 2x per maand live jouw vragen kan stellen.

Daarnaast zijn er 10 live dagen waarin we aan de slag gaan met het praktische deel: het behandelen, oefenen, voelen en zien. Deze worden gehouden op de locatie van Cynthia Muller.Begeleiding, casussen en examen doen

Ik bied 2 vormen aan voor deze opleiding: de jaaropleiding voor als je nog niet eerder een opleiding in dergelijke richting gevolgd hebt. En de VIP variant voor therapeuten die meer skills willen toevoegen aan hun toolbox.

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding nodig, alle kennis en kunde leer je tijdens de opleiding. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met HBO niveau. Tussentijds wordt er verwacht dat je zelf de stof bestudeerd tussen de modules in. Hoeveel tijd dit is verschilt per persoon en is afhankelijk van hoe gemakkelijk jij je de stof eigen maakt.

Tijdens de opleiding dien je 15 casussen in zodat je de geleerde stof in de praktijk leert toepassen. Hoe je dit doet wordt tijdens de eerste module met je gedeeld. Na de laatste module volgt een theorie en praktijk examen. Dit doe je bij mij op locatie. Wanneer je zowel voldoende scoort voor het theorie- als praktijkexamen en je de casussen ingeleverd hebt mag je jezelf holistisch therapeut noemen. Je ontvangt daarbij ook het certificaat.

Voor de theorie- en praktijk examens mag een keer herkanst worden.

Image
Image

Hoi ik ben Cynthia, holistisch therapeut voor paarden.

Het is mijn doel om fysieke, mentale, energetische en spirituele blokkades weg te nemen zodat jouw paard weer optimaal kan presteren.

Vroeger wilde ik niets liever dan dierenarts worden. Helaas gaat dat met een havo diploma niet en ben ik met een omweg op de Silverlinde terecht gekomen. Hier heb ik de opleiding tot natuurgeneeskundig diertherapeut gevolgd om me vervolgens geheel te verdiepen in de beweging van het paard.

Per toeval kreeg ik een paard met bewegingsproblemen, later een met jeuk en nog weer wat later een headshaker. Deze leermeesters hebben er voor gezorgd dat ik heel wat cursussen en opleidingen gevolgd heb.

Deze kennis wil ik niet alleen voor mezelf hebben, maar delen zodat er nog meer paarden goed geholpen mogen worden. Door middel van deze opleiding ga ik die uitdaging aan! Doe je met me mee?

  De modules

 1. Welkom - uitleg over de opleiding en toegang tot de community
 2. Anatomie & pathologie
 3. Het zenuwstelsel en het cranio sacrale systeem
 4. Energetisch en spiritueel werken
 5. Beoordelen van het paard in stand en beweging
 6. Anamnese
 7. Behandeltechnieken
 8. Natuurgeneeskunde en 4 therapievormen
 9. Biotensor en meetprotocollen
 10. Jouw business

   De live dagen

 1. Beoordelen in stand en testen
 2. Beoordeling in beweging
 3. Energetisch werken deel 1
 4. Energetisch werken deel 2
 5. Cranio en massage technieken hoofd
 6. Cranio voorhand en achterhand
 7. Cranio overig en anamnese technieken
 8. Biotensor en meetprotocollen
 9. Livedag intergratie natuurgeneeskunde
 10. Voorbereiding praktijkexamen
Image

De jaaropleiding: € 3199,-

De VIP opleiding: € 2899,-


Startdatum VIP groep is 17 mei.                     Startdatum groep 1 is 22 mei.

Dit bedrag is inclusief BTW.
Betalen in termijnen is mogelijk, dit kan in 2, 4 of 6 termijnen.

Voor deze opleiding zijn er per groep maar 6 plekjes beschikbaar. Ik wil iedereen zo goed mogelijk helpen om de oefeningen eigen te maken. Dit werkt alleen in kleine groepen.