Klaar met de blessures van jouw paard?

Je droomt van een gezond en blij paard waarmee je de doelen kunt halen die jij hebt. Het is zo vervelend dat jouw paard steeds maar weer blessures oploopt..

Tijdens dit op maat gemaakte traject gaan we aan de slag met de oorzaak/oorzaken en jouw paard zal zich weer happy athlete voelen waardoor jullie weer in harmonie samen kunnen werken.

Dit wil ik!
Image

Na maanden blessure leed bij mijn paard en vele dierenartsen bezoeken, onderzoeken, echo’s, foto’s en inspuitingen verder had ik zoiets ik blijf met mijn paard In die vicieuze cirkel zitten en kom niet verder.

Wist echt niet meer wat te doen, was er moedeloos en heel erg verdrietig van! Ik wilde er alles aan gedaan hebben om een eventuele minder leuke beslissing te moeten nemen dus ben ik gaan google’n en zo kwam ik bij jou terecht.

Ik kon ervoor kiezen dat Cynthia bij ons op locatie zou komen of dan mijn paard voor minimaal een maand bij Cynthia in revalidatie gaat. Heb voor dat laatste gekozen en heb daar zo geen spijt van!!

Na 1 week zag je al zichtbare verbetering van haar blessure en nu ruim 3 weken verder is zij zo goed als blessure vrij en gaan wij weer langzaam saampjes opbouwen, zo blij mee!

S. Martens

Herken je dit?


 • Heeft jouw paard plots van de een op de andere dag ergens last van?
 • Lijkt de blessure over te gaan, maar wordt het daarna ineens veel erger?
 • Spelen dezelfde blessures na een paar maanden weer op?
 • Begin je tegen rijtechnische problemen aan te lopen? Denk hierbij aan kantelen van het hoofd, een kant veel moeilijker te rijden of in te buigen? Oefeningen die op een kant veel makkelijker gaan?
 • Of zie je het lichaam van jouw paard langzaam aan veranderen?
 • Heb je het gevoel op een bommetje te zitten? Een die zo maar ineens af kan gaan?
 • Je hebt ondertussen al van alles geprobeerd om die vervelende blessures te verhelpen, maar niets heeft geholpen.
 • Ondanks een diagnose van de dierenarts blijft verbetering uit, hoe hard je ook je best doet.
 • Je wilt jouw paard weer gezond en fit.
 • Je baalt ontzettend dat jouw paard weer met een blessure staat, hierdoor kan je niet trainen aan de doelen die je wilt bereiken.
Revalidatie intake

"Help, mijn paard heeft een blessure en ik weet gewoon niet meer hoe ik hem beter kan maken". Deze berichtjes krijg ik helaas wekelijks. Uiteraard wil ik zowel jou als jouw paard graag helpen.

Omdat ik jou zo goed mogelijk wil helpen beginnen we met een intakesessie. Hierin lopen we jou paard van top tot teen na en brengen we alles in beeld. Vervolgens start ik met de behandeling en geef ik je advies over hoe jullie nu verder kunnen. Enkele opties kunnen zijn: het starten met revalidatietraining of het starten met het (interne) revalidatietraject.

Welke keuze jij ook maakt, ik ben er 24/5 voor je om je stap voor stap te begeleiden.

Hoe zou het zijn als..


 • Je weer een gezond en fit paard hebt
 • Je een klachtenvrij paard hebt
 • Je weet wat de mogelijke triggers van jouw paard zijn
 • Je even afstand kunt nemen, even kunt ademhalen en daarna weer fris met jouw paard aan de slag kunt
 • Je eindelijk weer rustig en doelgericht kunt trainen
 • Je blessures in de toekomst kunt voorkomen
 • Je leert hoe jouw paard hoort te bewegen
 • Je als bonus een soepel paard krijgt
Dit wil ik!

Ondertussen sukkel ik al sinds 1 maart met Eldar, nadat hij een trap heeft gekregen in de wei. Na de tweede behandeling in de rechter- en linker voorvoet, liep Eldar nog steeds echt stok kreupel in stap én draf.

Het is morgen precies 2 maanden geleden dat Eldar de laatste behandeling in de kliniek had. Ik was langzaam aan ten einde raad…

Gisteren kwam Cynthia Muller - Holistisch therapeut voor paarden bij ons langs voor een cranio sacraal behandeling. Zij heeft Eldar al eens eerder gezien, toen nog vol in training. Tijdens de behandeling was Eldar enorm boos en flink aan het vechten, Cynthia had zijn zwakke plekken goed gevonden! Na de behandeling heb ik Eldar aan de longeerlijn laten draven, om te kijken hoe die liep. Daar werd ik al positief verrast, dat hij beter liep. Met wat ondersteunde tape op zijn rug, liep die al helemaal beter

Sprakeloos met eindelijk een klein beetje hoop! Hij moet de komende 10 dagen rustig wat stappen aan de longeerlijn, maar vandaag kon ik het niet laten om hem even kort te laten draven. En wauw wat een verschil al

Cynthia, enorm bedankt voor dit kadootje wat je mij geeft: hoop! Eldar voelt zich echt veel beter en loopt beter.

I. van der Valk

Hoi ik ben Cynthia, bewegingstherapeut voor paarden. Het is mijn doel om fysieke en mentale blokkades weg te nemen zodat jouw paard weer optimaal kan presteren.

Zelf heb ik ook jarenlang geworsteld met het headshakingsprobleem van een van mijn paarden.
Na het volgen van diverse behandeltrajecten kwam ik, waarschijnlijk net als jij, op het punt dat het probleem net niet opgelost was maar de behandelaar geen andere behandelopties had.

Ik ben verder gaan zoeken en kwam uiteindelijk bij de cranio-sacraal therapie uit. Ik ben me hier verder in gaan verdiepen en kwam erachter dat veel klachten hiermee aangepakt kunnen worden.

Toen ik de cranio-sacraal therapie samenvoegde met de natuurgeneeskunde kwam ik erachter dat dit een gouden formule is. Door deze twee therapievormen te combineren werk ik snel en gericht aan de problemen die jij bij jouw paard ervaart. Nu ik code heb gekraakt wil ik mijn kennis en kunde graag met je delen. Zodat het voor jou ook mogelijk is om weer onbezorgd met jouw paard aan de slag te gaan.

Image

Wat brengt deze sessie jou


Na de intakesessie heb je duidelijkheid over wat er nodig is om jouw paard weer blessurevrij te krijgen. Ik vind het belangrijk om de oorzaak te vinden want pas dan kan je gerichte stappen maken.

Tijdens deze sessie onderzoek en behandel ik jouw paard. Bij sommige paarden is er na één sessie al veel verbetering te zien, bij andere paarden is er een vermindering te zien van de klachten die ze hebben. Uit ervaring weet ik dat één sessie niet genoeg gaat zijn om de blessure(s) op te lossen, ik zal je na deze sessie dan ook advies geven over hoe je verder kunt gaan.

Omdat je tijdens deze sessie veel informatie krijgt zorg ik ervoor dat je na afloop een stappenplan krijgt met alles informatie die we besproken hebben erin. Zo weet jij precies welke stappen en/of middelen je wanneer in kunt zetten. En als laatste heb je mij als hulplijn. Ik heb ooit ook op het punt gestaan waar jij nu staat en ben er voor je als je vragen hebt.

Voor mij is het van belang dat jouw paard zich beter gaat voelen. Daarom start ik met een intakesessie. Bij twijfel zal ik je doorverwijzen en/of de samenwerking opzoeken met jouw dierenarts. Uiteraard werk ik waar nodig samen met diverse professionals om jouw paard zoveel mogelijk vooruitgang te laten boeken.

- let op! Dit behandeltraject vervangt nooit het advies of behandeling van een dierenarts. Dit traject werkt wel ondersteunend/aanvullend. - 

Uiteindelijk is dit wat je krijgt:

  Om een zo goed mogelijk beeld van jouw paard te krijgen is dit een uitgebreide afspraak die er als volgt uitziet:

  • Een bewegingsonderzoek (waar mogelijk) onder het zadel / aan de longeerlijn en aan de hand. Zo kan ik precies zien welke klachten jouw paard heeft.
  • Het uitvoeren van enkele testen. Denk hierbij aan het testen van de balans (bijvoorbeeld het optillen van een voetje) en enkele neurologische testen (bijvoorbeeld het testen van het oogreflex).
  • Het palperen en analyseren van het lichaam om waar te nemen hoe jouw paard zich voelt en of klachten overeen komen met wat het lichaam laat zien.
  • Het analyseren van de schedel van jouw paard. Zijn de klachten die we zien terug te vinden in de symmetrie van de schedel.
  • Controle van het zadel en hoofdstel om uit te sluiten dat dit een trigger is.
  • Het behandelen van jouw paard.
  • Een plan van aanpak afgestemd op jouw paard.

  Resultaten in beeld - voor en na foto's


  Revalidatie intake Inclusief BTW, exclusief reiskosten

  €135,-

  ]

  • Uitgebreide intakesessie met behandeling
  • Uitgebreid verslag met stappenplan
  •  
  • Persoonlijke begeleiding
  Hier ga ik voor!

  Veelgestelde vragen