Eindelijk antwoord op jouw vragen!

Je droomt van een gezond en vrolijk paard waarmee je de doelen kunt halen die jij hebt. Toch loop je tegen klachten aan waarvan je geen idee meer hebt waar je de oorzaak moet zoeken. Jouw paard staakt, bokt of toont klachten waarvan je niet meer weet wat je nu moet..

Tijdens deze sessie gaan we met behulp van de thermografie inzoomen op wat er in het lichaam van jouw paard speelt.

Geef mij dat inzicht!

Image

Herken je dit?


 • Jouw paard heeft ineens last van vluchtgedrag, bokken, steigeren of is "ineens" in gedrag veranderd. Je wilt eigenlijk maar 1 ding: dit fixen!
 • Je loopt met zo veel vragen rond waar je geen antwoord op kan krijgen. Vragen als waar zit die blessure? Wat kan ik nog doen?  Wat is er nu eigenlijk aan de hand? En heeft mijn paard pijn? Maar je vindt maar geen antwoord..
 • Je ziet dat jouw paard zich niet lekker voelt en je baalt hier ontzettend van. Je wil hem zo  graag helpen maar je weet niet zo goed hoe.
 • Die droom die je had met jouw paard ben je langzaam aan het opgeven he? Je hebt nu al zo veel geprobeerd dat je er vanuit gaat dat je niet meer kunt trainen aan de doelen die je zo graag wilt bereiken.
 • Je hebt ondertussen al van alles geprobeerd om jouw paard te helpen. Je hebt er zo veel therapeuten, artsen en mensen bij gehad die je dachten te helpen. Behalve dat jouw portemonnee erg leeg is geworden heeft uiteindelijk niets echt geholpen.
 • Soms lijken problemen even te zijn gestopt nadat je bent begonnen met een nieuw poedertje of middeltje, om na een paar weken vervolgens weer keihard terug te komen.
 • Je bent verstrikt geraakt in het web met alle mogelijke behandelmethoden en twijfelt aan welke manier nu echt werkt.
Wat als ik je vertel dat je wel naar binnen kan kijken?

Ik moet eerlijk bekennen, ik was in het begin behoorlijk sceptisch. Ik dacht letterlijk ja hoor, met die warmtecamera ga ik vast zien wat er in dat lichaam speelt.. goede grap.

Tot ik hem meenam naar mijn eigen paarden en zag dat ik daadwerkelijk de trauma's in het lichaam op de beelden terug zag. Op de foto zie je het linker achterbeen van Heaven (een van mijn eigen paarden). Ze heeft beide achterbenen vanaf net boven de sprong tot net boven de kogel geheel ontvelt gehad. Dit is onwijs mooi geheeld, zelfs het litteken is niet meer terug te zien. Tot ik de camera hier op zette en tot mijn verbazing het groene lijntje bij de sprong terugzag. Bizar!

Ik ben de camera mee gaan nemen naar mijn klanten en heb ondertussen tientallen paarden op de foto gezet. De techniek heeft me overtuigd en ik hoop hiermee jou ook!

Image

Hoe zou het zijn als..


 • Als je weet wat er in het lichaam van jouw paard speelt
 • Dat je weet welke blessures er spelen en wat eraan gedaan kan worden.
 • Dat je dus inzicht hebt in hoe jouw paard zich voelt en welke stappen je kunt nemen.
 • Je een gedetailleerd rapport hebt liggen waarmee je aan de slag kunt.
 • Iemand het voortouw neemt, jou ontzorgd en spart met de specialisten die om jouw paard heen staan?
Yes dit wil ik!

Hoi ik ben Cynthia, bewegingstherapeut voor paarden. Het is mijn doel om fysieke en mentale blokkades weg te nemen zodat jouw paard weer optimaal kan presteren.

Zelf heb ik jarenlang met vragen over de gezondheid en beweging van mijn paard rondgelopen. Ik riep altijd wel heel hard: "ik wil een leerpaard!" toen ik mijn studie tot natuurgeneeskundige volgde. Nou die kreeg ik ook, letterlijk..

Ik kwam uit bij een mooie Braziliaanse dame, een ras waarvan ik nog nooit eerder gehoord had, laat staan had zien bewegen. Blijkbaar kunnen ze marcheren en had ik ook nog eens een 5 ganger. Toen ik haar net had dacht ik dan ook "dit zal het loopje wel zijn". Helaas kwamen we er na een paar maanden achter dat ze toch niet helemaal zuiver liep en gingen we de medische molen in.

Van dierenarts tot kreupelheidsonderzoek, van tandarts tot gezellig met stalgenoten op de vrachtwagen mee naar de chiropractor. Ik denk dat ik het allemaal wel gezien en gedaan heb. Als ik toen eens de tools en kennis had die ik nu heb.. Helaas kwamen we tot de conclusie dat ze te veel lichamelijke uitdagingen had en geniet ze nu als pensioenpaard samen met een andere vriendin op leeftijd.

Sinds een tijdje werk ik met de thermografische camera en ik kan wel zeggen dat dit DE TOOL is waar ik al zo lang naar zocht. Problemen komen hierdoor duidelijk aan het licht en zijn ook te verklaren. Ik kan nu makkelijker advies geven, doorsturen of zelf behandelen en ik vind dat voor jou als eigenaar zo'n plus. Ik wou dat dit er was toen ik zo liep te tobben..

Maak het jezelf makkelijk en pak die kans om al mijn kennis ook voor jouw paard te laten werken. Want volgens mij ben jij net zo hard op zoek naar een gezond en fit paard als wat ik destijds was.

Image
Image
Image
Image

  De afspraak

  Om een zo goed mogelijk beeld van jouw paard te krijgen is dit een uitgebreide afspraak die er als volgt uitziet:

  • Het maken van thermografische foto's voor beweging.
  • Een bewegingsonderzoek onder het zadel / aan de longeerlijn en aan de hand. Zo kan ik naast de thermografische beelden 00k een beeld krijgen van wat jouw paard laat zien.
  • Het uitvoeren van enkele testen. Denk hierbij aan het testen van de balans (bijvoorbeeld het optillen van een voetje) en enkele neurologische testen (bijvoorbeeld het testen van het oogreflex).
  • Het palperen en analyseren van het lichaam om waar te nemen hoe jouw paard zich voelt en waar knelpunten zitten.
  • Controle van het zadel en hoofdstel, indien nodig ook thermografisch.
  • Het maken van thermografische foto's na beweging.

  Je ontvangt later het verslag met daarin de foto's en aanbevelingen.

  Let op: ik ben geen dierenarts en stel dus ook geen diagnoses. 
  Door mijn ervaring kan ik je wel advies geven en indien nodig doorverwijzen.


  Image

  Thermografie Pro

  €197,-

  exclusief reiskosten
  • Thermografisch- en bewegingsonderzoek
  • Verslag
  • Behandeling
  Ik ga voor die uitgebreide sessie!
  Veelgestelde vragen