wat speelt er bij jouw paard?

Je droomt van een gezond en blij paard. Hoe tof zou het zijn om gewoon weer te kunnen genieten van de dingen die jullie doen? Toch blijft jouw paard (vage) klachten houden van een blessure of gezondheidsissue. Was dit nu maar eens opgelost..

Met behulp van dit traject weet je wat er bij jouw paard speelt, hoe hij zich voelt en welke vervolgstappen je kunt nemen om dit blijvend aan te pakken.

Yes, dit wil ik!
Image

Herken je dit?


 • Jouw paard heeft zomaar ineens klachten gekregen en wat je ook doet ze gaan niet weg.
 • Er zijn steeds vage klachten die dan weer opspelen en dan weer weggaan.
 • Je loopt tegen complexe gezondheidsproblemen aan die je graag opgelost wilt hebben.
 • Je komt met andere professionals niet verder maar wil je paard zo graag helpen!
 • Je verlangt naar een gezond en blij paard zodat jullie als team weer aan de slag kunnen.
 • Je bent het zoeken naar antwoorden zat en zou graag een oplossing willen.

Wat nu als de verstoring die je ziet niet op fysiek niveau zit?

Er zijn tal van oorzaken waardoor jouw paard klachten kan krijgen. Er zijn zeker meerdere wegen die je kunt bewandelen om dit te fixen, maar dan moet je wel weten wat er aan de hand is ;).

Doordat jouw paard een meester is in het verbergen en compenseren van klachten zie je eigenlijk niet snel dat er iets aan de hand is. Op een gegeven moment kan jouw paard zich niet langer verbergen en zal hij langzaam laten zien dat er iets aan de hand is. Dit zal hij in een van de 4 volgende lagen tevoorschijn komen:

De fysieke laag

De fysieke laag omvat alles wat zich binnen het lichaam  bevindt (het skelet, de spierstelsel, het zenuwstelsel, organen, hormoonhuishouding etc.) en alles wat van buitenaf te observeren en van binnenuit te reguleren valt. Het fysieke lichaam geeft continue signalen over hoe het met jouw paard gaat

Mentaal en emotioneel

De mentale en emotionele lagen hebben betrekking op gedachten en emoties die jouw paard ervaart. Toch werkt het overgrote deel van deze lichamen onbewust zo dat er niet iedere minuut over na hoeft worden gedacht. Veel signalen uit de omgeving bereiken deze lagen niet. En precies daarom is de verbinding met de andere lagen zo belangrijk.


De energetische laag

Deze laag staat voor de energie die alles in het fysieke lichaam doet stromen. Deze laag is weliswaar niet zichtbaar, maar wel voelbaar. Emoties zijn bekende bewegingen van energie, net als ademhaling. De energetische laag is niet alleen van binnenin, maar ook van buitenaf merkbaar door bijvoorbeeld de chakra's en de meridianen. 

De spirituele laag

Deze laag is je hogere Zelf. Er is iets dat de “ik” van jouw paard overstijgt. Dat is de kern van zijn wezen. Deze kern handelt belangeloos en staat voor verbondenheid en alles omvattende liefde.

Door deze lagen te lezen en met elkaar te verbinden krijg je een volledig beeld van hoe jouw paard zich voelt.

Hoe zou het zijn als..


 • Je kort maar krachtig inzicht krijg in hoe jouw paard zich voelt.
 • Je dit niet alleen krijgt vanuit het fysieke oogpunt, maar vanuit alle lagen van het lichaam.
 • Bepaalde klachten en dingen waar je tegenaan loopt met elkaar verbonden worden.
 • Je direct weet wat de vervolgstappen zijn en je werkt naar een gezond en blij paard.
Yes, dit wil ik!

Hoi ik ben Cynthia, bewegingstherapeut voor paarden. Het is mijn doel om fysieke en mentale blokkades weg te nemen zodat jouw paard weer optimaal kan presteren.

Zelf heb ik ook jarenlang geworsteld met gezondheidsproblemen bij een van mijn paarden. Ik had een paard met zomer eczeem. Na het volgen van diverse behandeltrajecten kwam ik, waarschijnlijk net als jij, op het punt dat het probleem net niet opgelost was maar dat er geen andere behandelopties had.

Ik ben verder gaan zoeken en heb al mijn kennis en kunde als therapeut ingezet. Eén ding werd al snel duidelijk: meten is weten! Zonder mijn lecher antenne en biotensor had ik dit niet op kunnen pakken.

Pas toen ik deze methode in ging zetten kwam ik een laagje dieper  wist ik wat mijn pony dwars zat. Onwijs fijn want ik heb nu een paard die haar manen en staart met rust laat! Nu ik weet hoe waardevol deze metingen zijn wil ik dit graag met jou delen. Zodat het voor jou ook mogelijk is om weer vol van jouw paard te genieten.

Image

Wat brengt dit traject jou

Na dit traject heb je een blij en gelukkig paard. Jullie kunnen weer samen aan de slag! Door alle behandelingen die hij heeft gekregen, de eventuele inzet van de natuurlijke middelen en maatregelen die jij hebt genomen voelt hij weer gezond en fit.

Je weet wat de mogelijke triggers van jouw paard zijn en wat je moet doen als iets even niet gaat zoals zou moeten. 

Voor mij is het van belang dat jouw paard zich beter gaat voelen. Daarom hebben we voordat we dit traject aangaan eerst een gratis intakegesprek om te zien of dit traject bij jullie past. Bij twijfel zal ik je doorverwijzen en/of de samenwerking opzoeken met jouw dierenarts. Uiteraard werk ik waar nodig samen met diverse professionals om jouw paard zoveel mogelijk vooruitgang te laten boeken.

- let op! Dit behandeltraject vervangt nooit het advies of behandeling van een dierenarts. Dit traject werkt wel ondersteunend/aanvullend.


Uiteindelijk is dit wat je krijgt:
  • Een intakeafspraak + behandeling waarin jouw paard uitgebreid onderzocht en getest wordt. Er zal ook een bewegingsanalyse aan de hand en aan de longe of onder het zadel plaatsvinden en een check van het harnachement.

  • 2 vervolgbehandelingen met cranio-sacraal therapie en eventuele inzet van triggerpoint en fascia massage.

  • Maandelijkse doormeting op afstand op pijn en supplementen zodat we niets over het hoofd zien.

  • Een plan van aanpak met aanbevelingen voor de ondersteuning met natuurlijke middelen, maatregelen en oefeningen zodat je zelf tussen de behandelingen door aan de slag kunt.

  • 24/7 de mogelijkheid om contact met mij te hebben bij vragen.

  Image
  Veelgestelde vragen