Mijn paard heeft iets meegemaakt en is nooit meer de oude geworden..

Dat vrolijke en blije paard wat je altijd had is opeens weg. Het paard of jullie hebben iets ontzettend naars meegemaakt en komen hier maar niet overheen.

Hoe verdrietig en moeilijk de situatie ook was hij IS voorbij en het is tijd om stappen vooruit te maken. Tijdens dit op maat gemaakte traject help ik jou paard met resetten, het loslaten van alle trauma's die hij nog bij zich draagt zodat jullie als team weer verder kunnen.

Yes, dit wil ik!
Image

Herken je dit?


 • Jouw paard is na het meemaken van een bepaalde situatie ineens begonnen met het vertonen van vreemd gedrag en je krijgt dit niet gestopt.
 • Je hebt ondertussen al van alles geprobeerd om jouw paard te helpen, maar niets heeft geholpen.
 • Je baalt ontzettend wat je had zulke mooie plannen waarmee je nu gewoon niet verder komt.
 • Je bent verstrikt geraakt in het web met alle mogelijke behandelmethoden en twijfelt aan welke manier nu echt werkt.
 • Je verlangt naar een gezond en blij paard zodat jullie als team weer aan de slag kunnen.
Ik weet hoe het is om een getraumatiseerd paard te hebben..

Trauma's, groot en klein. Ze zijn er in alle soorten en maten maar ze hebben allemaal hetzelfde effect: jouw paard reageert dusdanig heftig dat je geen idee hebt hoe je verder moet.

Been there, done that. Ik had een trauma paard. Mijn lieve Heaven had diverse trauma's. Een daarvan was het niet kunnen optillen van haar achterbenen. Bij niets of niemand lukte het. Tot ik kwam en naar haar luisteren.

Deze paarden willen ons iets vertellen en eindigen bij schreeuwen omdat we ze gewoon niet verstaan. Ik weet het, onwijs rot (understatement) voor allebei.

Ik ben er om die vertaler te zijn, om jouw paard en jou te helpen om die trauma's los te laten en weer vooruit te gaan.

Image

Hoe zou het zijn als..


 • Jouw paard stopt met vluchten of bevriezen?
 • Je eindelijk weer rustig kunt trainen zonder constant verbinding te verliezen?
 • Als je weet wat de mogelijke triggers van jouw paard waren.
 • Je weer aan het werk gaat met een gezond en blij paard?
 • Je als bonus een soepel paard krijgt?
Yes, dit wil ik!

Hoi ik ben Cynthia, bewegings- en revalidatietherapeut voor paarden. Het is mijn doel om fysieke en mentale blokkades weg te nemen zodat jouw paard weer optimaal kan presteren.

Zelf heb ik ook jarenlang geworsteld met de trauma's bij twee van mijn paarden. Na medisch alles te hebben uitgesloten wist ik dat we te maken hadden met een trauma. Nu moest ik alleen nog uitzoeken waar in het lichaam zodat dit aangepakt kan worden.

Door mijn achtergrond heb ik veel kennis op het gebied van trauma's en het loslaten hiervan. Door de mooie mix van zowel cranio-sacraal therapie met de natuurgeneeskunde kwam ik erachter dat dit deze therapievormen elkaar zo goed ondersteunen.

Door zowel op de fysieke, energetische, mentaal/psychische als spirituele lagen te werken, werk ik snel en gericht aan de problemen die jij bij jouw paard ervaart. Ik deel mijn kennis graag met jou, zodat het voor jou ook mogelijk is om weer onbezorgd met jouw paard aan de slag te gaan.

Image
Image

Wat brengt dit traject jou

Na dit traject is het tijd om weer samen met jouw paard aan de slag te gaan. Je kunt weer aan de slag met jouw doelen en dromen zonder dat je bang hoeft te zijn dat jouw paard weer getriggerd wordt door iets. Daarbij werk ik ook echt aan het herstellen van het vertrouwen en de verbinding met jou.

Na dit traject weet je wat de mogelijke triggers van van jouw paard zijn. In veel gevallen zijn deze opgelost, in enkele gevallen krijg je oefeningen die jouw paard helpen niet terug te vallen. De extra bonus? Een gezond en soepel paard!

- let op! Dit behandeltraject vervangt nooit het advies of behandeling van een dierenarts. - 


Uiteindelijk is dit wat je krijgt:
 • Uitgebreide beoordeling van het gedrag van jouw paard.

 • Een uitgebreide palpatie van het lichaam en het uitvoeren van diverse testen
 • Controle van het harnachement

 • Indien nodig een doormeting met lecher-antenne of bioresonantie.

 • Een plan van aanpak met aanbevelingen voor de ondersteuning met natuurlijke middelen, maatregelen en oefeningen zodat je zelf tussen de behandelingen door aan de slag kunt
Image
Veelgestelde vragen